Reklamation

Dela

Ibland händer det tyvärr att du mottar plagg eller varor som du beställt som inte alls motsvarar det som du beställt. Ibland kan plagget till och med vara trasigt redan i sin förpackning. Detta gör såklart oss shoppingglada konsumenter ganska besvikna och kanske lite arga. Kanske har du lagt både din tid och energi på att hitta billiga kläder online och så blir allt katastrof efter att du gått och väntat på din leverans i flera dagar. Då kan en reklamation vara på sin rätta plats.

Hur går man då tillväga för att reklamera och vilka är utgångarna av en reklamation? Detta ska vi på Billigakläder.net förklara för dig i denna artikel. Vi börjar med att titta på vad reklamation faktiskt innebär.

Vad innebär reklamation?

Att reklamera en vara eller en tjänst innebär att du helt enkelt kontaktar företaget som du handlat av och meddelar att du är missnöjd med den vara som du mottagit och anledningen till reklamationen. Kom ihåg att felen på varan, i det här fallet plagget, måste funnits där ifrån början.

Dock behöver detta ursprungliga fel inte visa sig direkt då du mottagit varan, utan det kan även visa sig efter en viss tid av användning. Ett normalt slitage och självorsakade fel räknas såklart inte in i begreppet ursprungligt fel. Efter att du mottagit den felaktiga varan har du rätt att göra en reklamation i tre år.

Rättigheter vid reklamation

Om varan du mottagit har ett ursprungligt fel kan du som konsument bland annat ha rätt att:

  • Få en ny likadan vara. Detta är det vanligaste när det gäller klädkedjor.
  • Få ett billigare pris.
  • Häva köpet helt och hållet. Här måste felet på den vara du mottagit anses vara betydande.
  • Motta skadestånd. Då ska felet på varan du mottagit varit en anledning till att du fått betala extra kostnader. Om så är fallet måste du kunna stryka detta med eventuella intyg och relevant dokumentation.

Ha dock i åtanke att du inte kan ställa alla krav då företaget i fråga egentligen har rätt att antingen försöka reparera den felaktiga varan eller förse dig med en ny, vilket är den främsta lösningen när det gäller just kläder. Med andra ord kan du emellertid inte häva köpet på en gång, utan företaget ska i regel ges möjligheten att ersätta varan.

Reklamera i god tid

Försök att så snabbt som möjligt kontakta det företag du köpt din vara ifrån och meddela dem om situationen. Detta eftersom en reklamation inom två månader ifrån det att du mottagit den felaktiga varan anses ha skett i rätt tid. Dessutom kan det ju vara skönt att så fort som möjligt lösa problemet, för din skull också, till exempel om det rör sig om en viktig klänning eller kostym till en kommande tillställning.

Utnyttja ångerrätten vid missnöje

Om du skulle motta ett plagg som du inte alls är nöjd med kan du alltid utnyttja ångerrätten. Denna ångerrätt gäller i 14 dagar efter det att ditt ombud eller du mottagit dina beställda plagg. Anledningen till varför du ångrat dig spelar roll överhuvud taget. Om du är snabb, vill undvika krångel och snabbt vill häva ditt köp är detta sätt förmodligen det smidigaste och snabbaste.